A fost lansat primul satelit reprogramabil din lume. Ce rol are acesta

A fost lansat primul satelit reprogramabil din lume. Ce rol are acesta

Un satelit de telecomunicaţii sofisticat care poate fi complet reprogramat în spaţiu a fost lansat cu succes. Dezvoltat în cadrul unui proiect de parteneriat al Agenţiei Spaţiale Europene cu operatorul de satelit Eutelsat şi producătorul principal Airbus, Eutelsat Quantum este primul satelit comercial complet reprogramabil din lume. Satelitul, care va fi utilizat pentru transmiterea datelor şi pentru comunicaţii securizate, a fost lansat pe 30 iulie din Guyana Franceză, la bordul unei rachete Ariane 5.

 

 

Satelitul a atins orbita la aproximativ 36.000 km deasupra Pământului, unde şi-a desfăşurat matricea solară şi comunică bine cu operatorul său de pe Pământ. Deoarece satelitul poate fi reprogramat pe orbită, acesta poate răspunde cerinţelor în schimbare pe parcursul vieţii sale, potrivit Eureporter.

Fasciculele sale pot fi redirecţionate pentru a se deplasa aproape în timp real pentru a oferi informaţii pasagerilor de la bordul navelor sau avioanelor în mişcare. Acestea pot fi, de asemenea, ajustate cu uşurinţă pentru a furniza mai multe date atunci când cererea creşte.

Satelitul va rămâne pe orbită 15 ani, după care va fi plasat în siguranţă departe de Pământ, pentru a nu influenţa alţi sateliţi.

 

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *