Create Web Design

Anunţul Facebook, după ce mai multe reţele de socializare au picat în toată lumea

Anunţul Facebook, după ce mai multe reţele de socializare au picat în toată lumea

După ce Facebook, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger au picat în întreaga lume, Facebook anunţă că lucrează pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil.

 

 

„Suntem conştienţi de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicaţiilor şi produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil şi ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul postat de Facebook pe Twitter.

Facebook, WhatsApp şi Instagram, toate trei funcţionând pe aceeaşi infrastructură, nu mai funcţionează la nivel mondial de la puţin peste 18.00, ora României.

Acţiunile companiei, listată la bursa de la New York, sunt în scădere cu 5,8%.

Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.

Facebook a picat luni seara, iar utilizatori din întreaga lume raportează că serviciul nu funcţionează. Probleme sunt şi cu WhatsApp şi Instagram.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *