Apple a înregistrat o creştere peste aştepări a veniturilor, după ce a stabilit un record de vânzări cu noile iPhone cu tehnologie 5G

Apple a înregistrat o creştere peste aştepări a veniturilor, după ce a stabilit un record de vânzări cu noile iPhone cu tehnologie 5G

Apple a raportat miercuri vânzările şi profiturile trimestriale care au depăşit aşteptările Wall Street, deoarece noile iPhone 5G au ajutat la creşterea veniturilor la un nou record cu o creştere de 57% a vânzărilor din China. Apple şi-a livrat gama de telefoane iPhone 12 cu câteva săptămâni mai târziu decât de obicei, dar un număr extins de modele şi un noul aspect au atins cererea reînnoită pentru upgrade-uri, în special în China. Compania a înregistrat, de asemenea, vânzări puternice ale laptopurilor şi iPad-urilor sale Mac, conduse de consumatorii care lucrează, învaţă şi se joacă de acasă în timpul pandemiei.

 

 

 

Veniturile Apple pentru trimestrul încheiat la 26 decembrie au crescut cu 21%, până la 111,44 miliarde de dolari. Câştigurile pe acţiune au crescut de la 1,25 dolari la 1,68 dolari, depăşind aşteptările de pe Wall Street, potrivit datelor IBES de la Refinitiv. Vânzările de iPhone au fost de 65,60 miliarde de dolari şi au depăşit un record stabilit acum trei ani.

Apple, cea mai mare companie publică cotată la bursă din SUA prin capitalizare de piaţă, cu o valoare de 2,4 trilioane de dolari, a prosperat printr-o pandemie care a forţat-o să închidă multe dintre magazinele sale, dar a determinat mulţi consumatori să cumpere sau să actualizeze dispozitive.

Directorul executiv Apple, Tim Cook, a declarat pentru Reuters într-un interviu că compania are acum o bază activă instalată de 1,65 miliarde de dispozitive, comparativ cu 1,5 miliarde de dispozitive acum un an.

China s-a dovedit o piaţă puternică pentru iPhone, vânzările globale crescând cu 57% până la 21,31 miliarde de dolari.

Vânzările Mac au atins aşteptările la 8,68 miliarde de dolari. Vânzările de iPad-uri, servicii şi obiective portabile de pe Wall Street. Veniturile iPad au fost de 8,44 miliarde de dolari, iar activitatea de servicii, care include noul său pachet de servicii Apple One de televiziune, muzică şi stocare în cloud, a avut venituri de 15,76 miliarde de dolari.

Apple are 620 de milioane de abonaţi plătitori pe platforma sa.

Segmentul portabilelor şi accesoriilor Apple, care include liniile de produse Apple Watch şi AirPods, a atins venituri de 12,97 miliarde de dolari. Apple a lansat în decembrie AirPods Max, un set de căşti wireless de peste 500 de dolari, cu date de livrare care se întind luni în viitor. Cook a declarat că livrările limitate de AirPods Max ar putea continua până în al doilea trimestru fiscal actual al companiei.

 

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *