Create Web Design

Apple. CEO-ul Tim Cook a pornit la „vânătoarea” angajaţilor care răspândesc informaţii confidenţiale

Apple. CEO-ul Tim Cook a pornit la „vânătoarea” angajaţilor care răspândesc informaţii confidenţiale

Într-un e-mail trimis marţi angajaţilor, şeful companiei a atras atenţia asupra împotriva scurgerilor de informaţii. Dar chiar e-mailul său a devenit o „scurgere” de informaţii încă de a doua zi, devenind public. Tim Cook vrea să-i elimine de la Apple pe cei care nu ştiu să păstreze secrete.

 

Pare o cauză pierdută cea susţinută de numărului 1 al Apple împotriva angajaţilor care răspândesc informaţii confidenţiale: “Facem tot posibilul pentru a-i identifica, ei nu pot face parte din această companie”.

Există o problemă pe care Tim Cook, puternicul CEO al Apple, pur şi simplu nu o poate rezolva: aceea a scurgerilor de informaţii. În limba engleză, acestea sunt numite „leaks” şi deja, în 2017, costaseră slujba pentru 29 de angajaţi acuzaţi că au oferit presei informaţii confidenţiale.

Un „viciu” răspândit şi la etajele superioare. În martie, compania l-a dat în judecată, din acelaşi motiv, pe fostul arhitect de proiectare a produselor, Simon Lancaster, în companie din 2008 până în 2019.

Paharul a fost umplut recent. Evenimentul Apple din 14 septembrie a fost dezvăluit de câteva luni, principalele inovaţii ale noului iPhone 13 fiind cunoscute înaintea lansării.

Mass-media din SUA a intrat în posesia unei înregistrări referitoare la o întâlnire ţinută doar trei zile mai târziu, în timpul căreia Cook însuşi a vorbit angajaţilor despre aspecte-cheie, cum ar fi Epic Games şi controalele anti-Covid în birouri şi în magazine. Enervat, a trimis marţi un e-mail în care a protestat împotriva scurgerilor de informaţii. Mesajul său a apărut integral pe TheVerge.

„Ştiu că mulţi dintre voi sunt incredibil de frustraţi când văd conţinutul întâlnirilor noastre raportat în presă – a început numărul unu al Apple, referindu-se la întâlnirea din săptămâna precedentă -. Aceste scurgeri vin după o conferinţă de lansare a unor produse (evenimentul menţionat anterior din 14 septembrie ed.) ale cărui detalii erau cunoscute în mare parte de ziare. Vreau să ştii că împărtăşesc această frustrare.

Vreau să vă asigur că facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i identifica pe cei vinovaţi. După cum ştiţi, nu tolerăm divulgarea informaţiilor confidenţiale, indiferent dacă este vorba despre adresa IP a produsului sau despre detaliile unei întâlniri confidenţiale. Persoanele care scurg informaţii confidenţiale nu pot face parte din această companie”.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *