Apple lansează o nouă funcţie: cumperi prin atingerea Iphone-urilor între ele

Apple lansează o nouă funcţie: cumperi prin atingerea Iphone-urilor între ele

Apple a anunţat marţi că va lansa o nouă funcţie „Tap to Pay” pentru iPhone, care le permite utilizatorilor să cumpere bunuri de la comercianţi prin atingerea telefoanelor lor, şi care este valabilă şi cu carduri de credit contactless, scrie CNBC.

 

 

Anunţul transformă efectiv iPhone-urile în terminale pentru puncte de vânzare fără hardware suplimentar.

Apple a declarat că Stripe va fi primul operator de plăţi care va oferi serviciul, iar acesta va fi integrat în produsul de punct de vânzare al Shopify.

Serviciul va folosi cipul NFC al iPhone-ului şi va accepta şi Apple Pay, precum şi Visa, American Express, Mastercard şi Discover.

Anunţul este cea mai recentă mişcare a Apple în industria serviciilor financiare. În prezent, compania operează Apple Pay, un serviciu de plăţi fără contact, Apple Pay Cash, un serviciu de plăţi peer-to-peer, şi Apple Card, un card de credit orientat către aplicaţiile iPhone, operat împreună cu Goldman Sachs.

Apple a raportat venituri din servicii în valoare de 68,43 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2021, care s-a încheiat în septembrie. Apple Pay şi Apple Card sunt componente ale segmentului său de servicii.

Apple a declarat că funcţia va fi accesată prin intermediul aplicaţiilor de la terţi, care vor fi lansate în cursul acestui an. Alte companii de plăţi şi dezvoltatori de aplicaţii vor putea dezvolta aplicaţii care să acceseze funcţia „tap-to-pay” într-o versiune viitoare a iOS, sistemul de operare al iPhone.

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *