Atenție pe ce site-uri vă logați. Hackerii au scos la vânzare pe dark web datele a peste 600 de milioane de conturi

Atenție pe ce site-uri vă logați. Hackerii au scos la vânzare pe dark web datele a peste 600 de milioane de conturi

Hackeri au scos la vânzare datele colectate de la mai multe site-uri sparte şi încearcă acum să le vândă pe dark web.

 

Un număr de 617 milioane de conturi obţinute după spargerea mai multor site-uri sunt de vânzare în prezent pe dark web, într-o singură ofertă, conform unei investigaţii realizate de The Register.

Pentru 20.000 de dolari în Bitcoin, acestea pot fi cumpărate de oricine de pe un site numit Dream Market din zona de internet cunoscută ca dark web.

Dark web este titulatura folosită pentru site-urile de internet care nu sunt indexate de motoarele de căutare şi nu pot fi accesate decât cu un software special.

Printre cele 617 milioane de conturi se regăsesc site-uri precum Dubsmash (162 milioane), MyFitnessPal (151 milioane), MyHeritage (92 milioane), ShareThis (41 milioane), HauteLook (28 milioane), Animoto (25 milioane), EyeEm (22 milioane), 8fit (20 milioane), Whitepages (18 milioane), Fotolog (16 milioane), 500px (15 milioane), Armor Games (11 milioane), BookMate (8 milioane), CoffeeMeetsBagel (6 milioane), Artsy (1 milion) şi DataCamp (700,000).

Toate conturile includ cel puţin numele titularului, numele de utilizator şi parola. În unele cazuri sunt disponibile date de localizare şi alte date personale, înse se pare că nu apar şi datele cardurilor bancare.

Parolele incluse sunt criptate, astfel că cel care le cumpără trebuie să spargă cifrul pentru a e le putea citi.

De regulă, astfel de baze de date sunt cumpărate de spammeri şi cei care vor să spargă conturi mai importante. Cu ajutorul acestor date şi a unei strategii de inginerie socială, se pot afla datele pe care utilizatorii le folosesc la conturile de banking, spre exemplu, mai ales dacă folosesc aceeaşi parolă la mai multe servicii.

 

 

Sursa

administrator

    Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.