Bitcoin în pericol. Una dintre cele mai mari ţări din lume interzice criptomonedele. Investitorii au şase luni să scape de monedele virtuale

Bitcoin în pericol. Una dintre cele mai mari ţări din lume interzice criptomonedele. Investitorii au şase luni să scape de monedele virtuale

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume este bitcoin. India vrea să interzică monedele virtuale. În India sunt 8 milioane de investitori, cu 1,4 miliarde de dolari in criptomonede.

 

Una dintre cele mai mari ţări din lume, pune criptomonedele pe lista neagră. India vrea să interzică prin lege monedele virtuale, conform ZF.

Legislaţia va pedepsi prin amendă pe oricine deţine,  emite sau tranzacţionează banii virtuali.  Investitorii au timp şase luni să scape de criptomonede.

Claudiu Cazacu spune că dacă acest proiect va deveni lege, sunt şanse ca alte ţări mari să urmeze exemplul Indiei.

CLAUDIU CAZACU, analist: India pare că sparge gheaţa în privinţa reglementărilor severe, mergând spre extrema interzicerii. Cred că riscul este destul de semnificativ ca alte state să ia decizii restrictive, însă nu este clar în momentul de faţă dacă se va merge chiar pe o interzicere. Acest termen de şase luni este unul destul de generos, care permite până la urmă lichidarea deţinerilor la un preţ considerat convenabil, dacă ar fi fost pe termen mult mai scurt probabil că am văzut un impact mai sever în piaţă.

Cea mai mare criptomonedă din lume este bitcoin. Sâmbătă a atins valoarea maximă de 60.000 de dolari. Astăzi, criptomoneda valorează 55.000 de dolari.

 

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *