Create Web Design

Ce aplicaţii şi servicii Google dispar în 2020

Ce aplicaţii şi servicii Google dispar în 2020
Google lansează foarte multe aplicaţii, dar şi închide multe dintre ele. Gigantul tech a anunţat lista serviciilor la care va reununța în 2020.

 

 

Google Hangouts (data estimată de închidere: iunie 2020): Aplicația de comunicare a Google, Hangouts, este încă funcțională, în ciuda planului de a renunța la această aplicație anunțat de companie încă din 2017. Google speră să îi convingă pe utilizatorii Hangouts G Suite existenți să migreze către o nouă aplicație – Hangouts Chat și Meet – până în iunie 2020. După tranziția G Suite, Google a spus că utilizatorii Hangouts vor fi mutaţi pe Chat și Meet, deși nu este clar când se va întâmpla acest lucru.

Google Cloud Print (data estimată de închidere: 31 decembrie 2020): Google a declarat că serviciul nu va mai fi acceptat la 31 decembrie 2020. Compania a încurajat utilizatorii instrumentului să găsească alternative înainte de această dată, şi a sugerat serviciul de print al Chrome OS sau aplicații terțe.

Compania a lansat Cloud Print în 2010, în efortul de a facilita printarea documentelor din orice aplicație compatibilă cu Cloud Print, cum ar fi Google Docs, către o imprimantă care nu este conectată la rețea. Google a remarcat, însă, că funcția este din punct de vedere tehnic în versiune beta din 2010.

Google Hire (data estimată de închidere: septembrie 2020): Google Hire, un instrument de recrutare a G Suite creat pentru companii mici și mijlocii, va fi întrerupt la 1 septembrie 2020. Instrumentul este pe piaţă de aproximativ doi ani, deși Google nu furnizat informații despre motivul pentru care a decis să închidă „Hire”.

Google Hire a fost lansat în colaborare cu „Google for Jobs”, iar compania a încetat deja să mai lanseze funcții noi către Google Hire.

Fabric (data estimată de închidere: 31 martie 2020): Inițial, instrumentul de dezvoltare a aplicațiilor mobile Fabric era prevăzut să se închidă în 2019, iar acum Google a avansat un nou termen – martie 2020.

Google a achiziționat Fabric de la Twitter în 2017 și, de atunci, a contopit instrumentele de dezvoltare a aplicațiilor Fabric în Firebase, un alt instrument cloud pentru baze de date pe care Google l-a achiziționat în 2014.

 

 
Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *