Create Web Design

Din 25 noiembrie, Google foloseşte verificarea în doi paşi pentru 150 de milioane de conturi

Din 25 noiembrie, Google foloseşte verificarea în doi paşi pentru 150 de milioane de conturi

Anunţată în urmă cu o lună, măsura intră în vigoare de joi, 25 noiembrie. Iată ce înseamnă şi ce trebuie făcut.

 

 

Majoritatea parolelor continuă să fie nesigure şi un milion dintre ele sunt furate în fiecare săptămână, spune experţii în securitate cibernetică. Există multe modalităţi de a ne consolida cuvintele-cheie, există sfaturi şi chiar un joc web care ne învaţă cum să o facem, dar Google a decis să folosească „căile grele”.

Începând de mâine, 25 noiembrie, va activa verificarea în doi paşi pentru 150 de milioane de conturi. Ce înseamnă asta?

Verificarea în doi paşi este o procedură care întăreşte protecţia prin parolă. Este recomandată de toţi experţii în securitate şi nu întâmplător, mulţi dintre noi am experimentat deja cu serviciile mai „sensibile”. Aplicaţiile bancare, de exemplu.

Pe lângă introducerea numelui de utilizator şi a parolei, va fi necesară o a doua confirmare a identităţii pentru a accesa serviciile Google. Cel mai rapid este prin intermediul uneia dintre aplicaţiile Google: de îndată ce primiţi notificarea, de exemplu, deschideţi Gmail pe telefon, atingeţi butonul de confirmare şi sunteţi înăuntru. De asemenea, puteţi alege să primiţi un cod prin mesaj text sau vocal pe număr. Alegerea depinde de noi.

Momentan, activarea automată este confirmată doar pentru creatorii YouTube, dar toată lumea poate activa verificarea în doi paşi. Este disponibil de ani de zile şi chiar dacă nu suntem printre cei „aleşi” de Google, ar fi bine să-l activăm. În comparaţie cu sistemul tradiţional, durează doar câteva secunde, dar în ceea ce priveşte siguranţa nu există ncomparaţie.

Dupăp ce mergem la Contul nostru Google, alegem Securitate şi apoi, în secţiunea Acces la Google, mergem la Verificare în doi paşi.

De aici, o procedură ghidată ne va conduce la configurarea rapidă a sistemului.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *