Create Web Design

Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar Pete Evans. Motivul pentru care platforma a recurs la acest gest

Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar Pete Evans. Motivul pentru care platforma a recurs la acest gest

Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar australian Pete Evans. Evans a răspândit teorii ale conspiraţiei despre Covid şi vaccinuri care sunt respinse de experţi medicali. Celebrul bucătar avea aproximativ 1,5 milioane de urmăritori pe Facebook.

 

Facebook a eliminat pagina celebrului bucătar australian Pete Evans după ce a împărtăşit în mod repetat dezinformări despre coronavirus, relatează BBC.

Evans, care avea aproximativ 1,5 milioane de urmăritori pe Facebook, a răspândit teorii ale conspiraţiei despre Covid şi vaccinuri care sunt respinse de experţi medicali.

Anterior, Facebook a eliminat postări individuale ale lui Evans considerate a fi dezinformare, iar după aceea platforma i-a eliminat întreaga pagină.

“Nu permitem nimănui să împărtăşească dezinformări despre Covid-19 care ar putea duce la vătămări fizice iminente sau despre vaccinurile Covid-19 care au fost demontate de experţi în sănătate publică,” a explicat Facebook.

Facebook a declarat că a eliminat pagina pentru „încălcări repetate” ale politicilor sale.<

Evans a împărtăşit o serie de teorii false despre severitatea virusului, purtarea măştii şi vaccinurile, precum şi afirmaţii incorecte despre reţelele 5G.

Bucătarul a fost jurat timp de 10 sezoane la emisiunea de bucătărie australiană My Kitchen Rules.

Contul său pe Instagram deţinut de Facebook – cu 278.000 de adepţi – rămâne activ.

Evans a postat joi pe Instagram că este „foarte bucuros să fie unul dintre catalizatorii unei conversaţii despre un subiect atât de important … libertatea de exprimare”.

Mulţi dintre fanii săi şi-au exprimat frustrarea cu privire la decizia Facebook.

Criticii lui Evans au solicitat de mult timp ca Facebook să-i elimine accesul la platformă din cauza răspândirea informaţiilor false.

Înainte de pandemie, mai multe organisme de sănătate australiene îl criticaseră pe Evans, cunoscut sub numele de „Paleo Pete,” pentru promovarea pseudo-ştiinţei despre diete şi tratamente împotriva cancerului.

În 2017, Asociaţia medicală australiană l-a acuzat pe Evans că a pus în pericol vieţi cu afirmaţiile sale false despre beneficiile anumitor minerale şi toxine din protecţia solară.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *