Create Web Design

Facebook Messenger va cripta apelurile vocale şi video. Opţiunea urmează să fie implementată şi la Instagram

Facebook Messenger va cripta apelurile vocale şi video. Opţiunea urmează să fie implementată şi la Instagram

Facebook Messenger adaugă criptarea end-to-end pentru apelurile vocale şi video. Decizia e justificată prin numărul mare de apeluri zilnice: 150 de milioane. WhatsApp, deţinut tot de Facebook, oferă criptare pentru apeluri de ceva timp.

 

Facebook sporeşte nivelul de securitate al aplicaţiei de messenger şi adaugă criptarea end-to-end a apelurilor video şi audio.

Opţiunea, deja disponibilă pentru Whatsapp, urmează să fie implementată şi la Instagram.

Pe scurt, nimeni nu va putea auzi apelurile efectuate prin aplicaţia de chat, nici măcar Facebook. Iar decizia vine pe fondul numărului mare de apeluri audio şi video ale utilizatorilor, 150 de milioane pe zi.

În plus, opţiunea de a cripta discuţiile chat este disponibilă încă din 2016, astfel că şi criptarea apelurilor era necesară şi chiar aşteptată, mai ales că din 2019 se încerca implementarea măsurii atât pentru Fb Messenger, cât şi pentru Instagram.

În cazul Whatsapp, criptarea end-to-end este implicită, astfel că datele private nu pot fi accesate de alte persoane. La fel se întâmplă şi cu Zoom, Signal sau FaceTime.

Criptarea trebuie activată, deoarece ea nu se activează automat. Trebuie să accesezi meniul „Conversaţie secretă” pentru a cripta chaturile vocale şi video.

Tot ca element de noutate, Facebook adaugă mai multe opţiuni la funcţia de mesaje care dispar, funcţie care face parte şi din meniul Conversaţii secrete. Compania a extins opţiunile pentru cât timp mesajele rămân în modul de dissapear. Acum putem alege între un interval de la cinci secunde şi până la 24 de ore.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *