Create Web Design

Facebook va închide sistemul de recunoaştere facială. Care este motivul

Facebook va închide sistemul de recunoaştere facială. Care este motivul

Facebook a anunţat marţi că îşi va închide sistemul de recunoaştere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii şi videoclipuri, invocând preocupările tot mai mari ale societăţii cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii.

 

 

Autorităţile de reglementare sunt încă în curs de a oferi un set clar de reguli care să reglementeze utilizarea acestuia”, a scris Jerome Pesenti, vicepreşedinte pentru inteligenţă artificială la Facebook, într-o postare pe blog. „Pe fondul acestei incertitudini în curs de desfăşurare, considerăm că este adecvată limitarea utilizării recunoaşterii faciale la un set restrâns de cazuri de utilizare”.

Eliminarea recunoaşterii faciale de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine în contextul în care industria tehnologică s-a confruntat în ultimii ani cu o problemă în ceea ce priveşte etica utilizării acestei tehnologii, potrivit Reuters.

Criticii spun că tehnologia de recunoaştere facială, care este populară în rândul comercianţilor cu amănuntul, al spitalelor şi al altor întreprinderi în scopuri de securitate, ar putea compromite viaţa privată, ar putea viza grupurile marginalizate şi ar putea normaliza supravegherea intruzivă.

Vestea vine, de asemenea, în contextul în care Facebook a fost supus unui control intens din partea autorităţilor de reglementare şi a legiuitorilor cu privire la siguranţa utilizatorilor şi la o gamă largă de abuzuri pe platformele sale.

Compania, care săptămâna trecută s-a redenumit Meta Platforms, a declarat că peste o treime dintre utilizatorii activi zilnici ai Facebook au optat pentru setarea de recunoaştere facială pe site-ul de socializare, iar schimbarea va şterge acum “şabloanele de recunoaştere facială” a peste 1 miliard de persoane.

Eliminarea va fi implementată la nivel global şi se aşteaptă să fie finalizată până în decembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Facebook a adăugat că instrumentul său de text alt automat, care creează descrieri ale imaginilor pentru persoanele cu deficienţe de vedere, nu va mai include numele persoanelor recunoscute în fotografii după eliminarea recunoaşterii faciale, dar în rest va funcţiona normal.

Tehnologia va fi acum limitată la anumite servicii, cum ar fi ajutarea persoanelor să obţină acces la conturile lor blocate sau să deblocheze un dispozitiv personal, a precizat Facebook în postarea de pe blog.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *