Google a eliminat peste 500 de extensii pentru Chrome

Google a eliminat peste 500 de extensii pentru Chrome
O rețea masivă de extensii care făceau “malvertising” pe seama a milioane de utilizatori a fost dezactivată de producătorul celui mai folosit browser web.

 

Google, cu ajutorul unui cercetător în domeniul securității online de la Duo Security, a descoperit și dezactivat o imensă rețea de extensii periculoase pentru Chrome, care afecta milioane de utilizatori. Descoperirea a fost făcută de Jamila Kaya, de la Duo Security. Aceasta a identificat peste 10 extensii de Chrome, cu 1,7 milioane de utilizatori în total, care redirecționau utilizatorii către diverse site-uri pentru a le afișa reclame.

 

Kaya a raportat descoperirea la Google, care a continuat investigația și a identificat peste 500 de extensii care făceau parte din aceeași rețea. Destinațiile erau fie site-uri legitime, la care utilizatorii erau redirecționați printr-un link afiliat, fie fie site-uri de pe care le era instalat malware, fie site-uri unde deveneau victimele unor tentative de phishing. Se crede că rețeaua este activă de mai mulți ani. Interesant este că utilizatorii intervievați de Google, din cei care au folosit una din aceste extensii, au spus că nu au observat nimic suspicios. Google nu doar a eliminat extensiile din magazinul de extensii pentru Chrome, dar le-a și dezactivat pe cele instalate pe PC-urile utilizatorilor.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.