Google nu te mai ajută pe gratis: De la 1 iunie 2021, unul din serviciile sale va fi limitat

Google nu te mai ajută pe gratis: De la 1 iunie 2021, unul din serviciile sale va fi limitat

De la 1 iunie 2021, Google nu va mai oferi stocare nelimitată pentru Google Photos. Fotografiile şi clipurile vor fi luate în calcul pentru cei 15 GB oferiţi gratuit. Excepţia de la noua regulă vor fi utilizatorii telefoanelor Google Pixel. Fotografiile şi clipurile stocate până la 1 iunie nu vor fi afectate.

 

Orice minune ţine trei zile. Pentru Google Photos, e drept, a ţinut ceva mai mult, dar s-a încheiat şi aici. De la 1 iunie anul viitor, stocarea fotografiilor şi a clipurilor nu va mai fi nelimitată, ci vor fi luate în calcul pentru capacitatea de stocare gratuită oferită de Google, adică 15 GB.

Dacă până acum îţi sincronizai device-ul cu contul de cloud şi stăteai liniştit, după 1 iunie 2021, dacă eşti genul care fotografiază compulsiv, o să ai o grijă în plus. Şi, de parcă nu era de ajuns, şi documentele create în cloud vor fi contabilizate.

Interesant e că singurii care vor avea în continuare stocare nelimitată în Google Photos sunt posesorii de Google Pixel, că cine împarte parte-şi face.

„Doar dacă ai un Pixel, dacă ai e bine, dar dacă nu foloseşti un Pixel, pregăteşte portofelul. Google, serios, chiar vrei să faci asta?”, spune Jaime Rivera, Pocketnow.

Însă nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la tot ce încarci în cloud până pe 1 iunie, pozele şi filmele tale vor rămâne acolo şi nu vor fi luate în calcul la cota de stocare. Dar, atenţie, Google va şterge informaţiile conturilor care au doi ani de inactivitate.

„Google nu prea avea cum să facă bani, pentru că tot ce ar încărca oamenii ar fi sub limita stabilită anterior. E aiurea pentru ei şi acum vor să facă să fie aiurea şi pentru noi, renunţând la capacitatea de stocare nelimitată”, comentează Dennis Vice, youtuber.

Şi atunci, ce alternative ai? În primul rând Google One, soluţia plătită, care pentru 1,99 dolari pe lună îţi oferă 100 GB spaţiu de stocare. În funcţie de cât te ţine buzunarul, poţi urca până la 2 TB. Flickr e o altă soluţie, care-ţi permite stocarea a 1.000 de articole media gratuit, sau, pentru 5.99 dolari pe lună, ai stocare nelimitată. Pentru 9.99 dolari pe an, la Dropbox ai 2 TB spaţiu de stocare în cloud, iar utilizatorii Apple pot obţine 50 GB pentru 0.99 dolari pe lună.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.