Create Web Design

Informaţii despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

Informaţii despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

Informaţiile personale ale circa jumătate de miliard de utilizatori Facebook, inclusiv numere lor de telefon, au fost postate pe un site web utilizat de hackeri. Printre altele, este vorba de peste 32 de milioane de conturi din Statele Unite, 11 milioane din Regatul Unit şi 6 milioane din India. Facebook nu a spus dacă a notificat utilizatorii afectaţi.

 

Informaţiile personale ale circa jumătate de miliard de utilizatori Facebook, inclusiv numere lor de telefon, au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, spun experţi în securitate cibernetică, citaţi de CNN.

Printre altele, este vorba de peste 32 de milioane de conturi din Statele Unite, 11 milioane din Regatul Unit şi 6 milioane din India, potrivit lui Alon Gal, CTO al firmei de informaţii cibernetice Hudson Rock.

În unele cazuri, detaliile includ numele complet, locaţia, ziua de naştere, adresele de e-mail, numărul de telefon şi starea relaţiei, a spus el.

Scurgerea a fost raportată pentru prima dată de site-ul de ştiri Insider.

“Acestea sunt date vechi despre care au fost raportate anterior în 2019. Am găsit şi remediat această problemă în august 2019”, a declarat sâmbătă CNN purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone. Facebook nu a spus dacă a notificat utilizatorii afectaţi.

Stone a adăugat: „În 2019, am eliminat posibilitatea oamenilor de a-i găsi direct pe alţii folosind numărul lor de telefon atât pe Facebook, cât şi pe Instagram – o funcţie care ar putea fi exploatată folosind un cod sofisticat de software, pentru a imita Facebook”.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *