Create Web Design

Japonia a construit primul vehicul dual. Poate fi şi autobuz şi tren

Japonia a construit primul vehicul dual. Poate fi şi autobuz şi tren

De ce să fie doar un tren sau doar un autobuz când poate fi amândouă. Această întrebare şi-au pus-o şi japonezii cand au construit primul astfel de vehicul. Vehiculul urmează să îşi facă debutul public astăzi.

 

 

 

Primul vehicul care poate avea şi funcţia de tren şi autobuz, poate circula la fel de bine pe drum şi pe calea ferată, urmează să îşi facă debutul public astăzi în oraşul Kaiyo din prefectura Tokushima din Japonia, potrivit Reuters.

Acest vehicul a fost botezat de japonezi DMV( Dual Mode Vehicle) şi arată ca un autobuz şi rulează pe şosea cu cauciucuri normale. Dar când ajunge la o intersecţie cu calea ferată, roţile de oţel coboară din burta vehicului, transformându-l efectiv într-un vagon de tren.

Roţile trenului ridică anvelopele din faţă de pe şină, în timp ce roţile din spate stau jos pentru a propulsa DMV-ul pe calea ferată. CEO-ul companiei Asa Coast Railway, care operează DMV-urile, a spus că aceste vehicule ar putea ajuta oraşele mici precum Kaiyo, cu o populaţie în vârstă şi în scădere, unde companiile locale de transport se luptă să obţină profit.

Acest DMV poate ajunge la localnici sub formă de autobuz şi îi poate transporta şi pe calea ferată” a declarat CEO-ul Shigeki Miura pentru Reuters. “În special în zonele rurale cu o populaţie îmbătrânită, ne aşteptăm să fie o formă foarte bună de transport public”.

DMV poate transporta până la 21 de pasageri şi circulă cu o viteză de 60 de km/h pe căile ferate şi poate merge cu până la 100 de km/h pe drumurile publice. Alimentată cu motorină, mica flotă de vehicule, care vin în diferite culori, va circula de-a lungul coastei insulei Shikoku din sudul Japoniei, conectând mai multe oraşe mici şi oferind pasagerilor un peisaj atractiv de pe litoral. Miura speră că acest proiect îi va încuraja pe fanii căilor ferate din toată Japonia să viziteze zona.

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.