Create Web Design

Malware-ul Joker s-a întors! Virusul Android poate goli contul bancar şi epuiza creditul la telefon

Malware-ul Joker s-a întors! Virusul Android poate goli contul bancar şi epuiza creditul la telefon

Cunoscut din 2017, malware-ul Joker se strecoară în smartphone-urile Android prin aplicaţii găzduite pe Google Play Store. De-a lungul anilor, au existat peste 1.700 de aplicaţii pe care Google a trebuit să fie eliminate din Magazin Play. Poliţia belgiană şi producătorul de antivirus Quick Heal Security au observat întoarcerea lui Joker.

 

Cunoscut de patru ani încoace, Joker infestează recurent unele aplicaţii Android prin pătrunderea în smartphone-uri şi, uneori, epuizează creditul telefonic.

Una dintre specialităţile sale este înregistrarea fără cunoştinţa utilizatorului a serviciilor plătite chiar şi prin conturi bancare curente. Cel mai îngrijorător aspect este că malware-ul se ascunde în aplicaţiile găzduite în Google Play Store.

Pentru a ocoli verificările, Joker foloseşte un dropper, un program conceput special pentru a rula malware, dar care nu poate fi detectat de sistemele de securitate. Odată ce aplicaţia este descărcată, utilizatorilor li se solicită diferite permisiuni care conduc de fapt la descărcarea malware-ului real, care din acel moment poate acţiona netulburat.

Problema s-a transformat într-o adevărată plagă. De-a lungul anilor, au existat peste 1.700 de aplicaţii pe care Google a trebuit să fie eliminate din Magazin Play. Poliţia belgiană a observat recent întoarcerea lui Joker, care a fost identificat în acelaşi timp şi de producătorul de antivirus Quick Heal Security.

Dintre aplicaţiile care duc la descărcarea programelor malware, cele mai multe implică mesaje şi scanarea documentelor.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *