Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an

Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an

Asociaţia Diem, organizaţia non-profit din Elveţia care supraveghează dezvoltarea diem, îşi propune să lanseze un pilot cu o monedă digitală legată de dolarul SUA în 2021, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune citată de CNBC.

 

Persoana, care a preferat să rămână anonimă, deoarece detaliile nu au fost încă făcute publice, a declarat că acest pilot va fi la scară mică, concentrându-se în mare parte pe tranzacţii între consumatori individuali. S-ar putea să apară şi o opţiune pentru utilizatori de a cumpăra bunuri şi achiziţii, a adăugat persoana respectivă. Cu toate acestea, nu există o dată confirmată pentru lansare şi, prin urmare, calendarul s-ar putea modifica.

Propus pentru prima dată în iunie 2019 cu numele „libra”, activul trebuia să fie o monedă universală legată de un coş de monede suverane precum dolarul SUA şi euro.

Dar după ce s-a confruntat cu o puternică opoziţie din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, organizaţia care supraveghea proiectul a pierdut susţinători importanţi, inclusiv Visa şi Mastercard. În cele din urmă, grupul a optat mai multe „stablecoin” – active digitale legate de o valută sau de aur – precum şi pentru o criptomonedă multiplă.

Proiectul Diem a fost întâmpinat cu reţineri, având în vedere acoperirea Facebook, care avea 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar în al patrulea trimestru al anului 2020. Bancherii centrali şi politicienii s-au temut că moneda ar putea ameninţa stabilitatea monetară şi ar putea permite spălarea banilor. Implicarea Facebook a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la modul în care ar fi protejată confidenţialitatea utilizatorilor.

Tehnologia diem „s-a schimbat dramatic în ultimul an şi jumătate, de la un blockchain naiv la un blockchain foarte sofisticat, care încearcă să răspundă la unele dintre întrebările autorităţilor de reglementare”, a declarat Ran Goldi, CEO Digital Assets Group, care construieşte infrastructura necesară pentru a permite comercianţilor să accepte diem ca metodă de plată.

 

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *