Create Web Design

NASA amână zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity

NASA amână zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity

NASA a amânat zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity după ce un test al elicei s-a încheiat brusc, anunţă Business Insider.

 

Acesta a fost ultimul test major înainte de primul zbor al dronei, care iniţial era programat pentru începutul lunii şi care trebuia să fie primul zbor motorizat şi controlat pe o altă planetă. Zborul a fost reprogramat pentru miercuri.

Pentru testul de vineri, Ingenuity trebuia să îşi rotească elicile cu viteză maximă, în timp ce se afla pe sol. Cele două elici ar fi trebuit să se rotească în sensuri opuse cu mai mult de 2.500 de rotaţii pe minut – de aproximativ opt ori mai repede decât elicea unui elicopter pe Pământ.

Atmosfera pe Marte are doar 1% din densitatea atmosferei Pământului. Prin urmare, zborul lui Ingenuity este echivalent cu unul la o înălţime de trei ori mai mare decât cea a Everestului.

Testul a fost întrerupt brusc de un cronometru care a oprit secvenţa de comandă pentru fiecare etapă a testului. Oprirea a avut loc în timp ce secvenţa de comandă încerca să treacă computerul de zbor al elicopterului de la modul „pre-zbor” la modul „zbor”.

“Temporizatorul de supraveghere monitorizează secvenţa de comandă şi notifică sistemul cu privire la orice potenţiale probleme”, spune anunţul NASA.

Nu este încă clar care a fost problema, dar NASA a spus că elicopterul este în regulă şi comunică cu controlorii misiunii de pe Pământ. Echipa elicopterului analizează datele din test pentru a diagnostica problema. NASA va trebui să reia testul de rotaţie înainte ca drona să poată zbura.

Pentru primul său zbor, Ingenuity ar trebui să se ridice în jur de 3 metri în aer, să plutească, apoi să coboare în siguranţă înapoi la sol.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *