Nike a cumpărat o companie de adidaşi virtuali pentru a-i vinde în Metaverse

Nike a cumpărat o companie de adidaşi virtuali pentru a-i vinde în Metaverse

Nike a declarat luni că a cumpărat compania de adidaşi virtuali RTFKT. Gigantul nu a dezvăluit suma pentru care s-a realizat tranzacţia. Nike încearcă să-şi extindă rapid prezenţa în metaversul lui Zuckerberg ce se află în plină dezvoltare, potrivit CNN.

 

 

Nike a declarat luni că a cumpărat compania de adidaşi virtuali RTFKT pentru o sumă nedezvăluită, deoarece gigantul de îmbrăcăminte sport încearcă să-şi extindă rapid amprenta în metaversul lui Zuckerberg ce se află în creştere rapidă, potrivit CNN.

Luna trecută, Nike a devenit unul dintre primele mari branduri care a intrat în lumea virtuală comună, care a câştigat proeminenţă după ce Facebook şi-a schimbat numele în Meta Platforms. În astfel de medii bazate pe blockchain, utilizatorii pot cumpăra teren virtual şi alte active digitale, cum ar fi îmbrăcăminte pentru avatare, sub forma unei unităţi de date numită token nefungibil (NFT).

Formată în 2020 de Benoit Pagotto, Chris Le şi Steven Vasilev, RTFKT produce de asemenea tokeni nefungibili pentru obiecte de colecţie şi memeuri, potrivit site-ului său.

Această achiziţie este un alt pas care accelerează transformarea digitală a Nike şi ne permite să oferim sportivilor şi creatorilor de conţinut din sfera sporturilor, creativitate, jocuri şi cultură”, a declarat directorul executiv al Nike, John Donahoe, într-un comunicat.

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *