Create Web Design

Persoanele sub 18 ani vor putea aloca doar 3 ore pe săptămână jocurilor video. Ţara care a impus noua regulă

Persoanele sub 18 ani vor putea aloca doar 3 ore pe săptămână jocurilor video. Ţara care a impus noua regulă

China a interzis copiilor sub 18 ani să joace jocuri video mai mult de trei ore pe săptămână.

 

Noile reguli, publicate luni, fac parte dintr-o serie de decizii majore ale Beijingului pentru a consolida controlul asupra societăţii sale şi a sectoarelor cheie ale economiei, inclusiv tehnologie şi educaţie, potrivit Reuters.

Astfel, persoanele sub 18 ani se pot juca doar o oră pe zi jocuri video, în intervalul 20:00 – 21:00, numai vineri, sâmbătă şi duminică, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua. De asemenea, se pot juca încă o oră de sărbătorile legale.

„Adolescenţii sunt viitorul patriei noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Administraţiei Naţionale pentru Presă şi Publicaţii (NPPA).

Companiilor de jocuri li se va interzice să ofere minorilor servicii sub orice formă în afara orelor prevăzute şi trebuie să se asigure că au pus la punct sisteme de verificare a denumirilor reale, a declarat autoritatea de reglementare, care supraveghează piaţa jocurilor video din ţară.

Restricţiile reprezintă o lovitură pentru industria globală a jocurilor care se adresează zecilor de milioane de tineri de pe cea mai profitabilă piaţă din lume.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *