Create Web Design

Repararea telefonului ar putea redeveni un obicei. Măsura anunţată de Apple ce ar putea schimba industria

Repararea telefonului ar putea redeveni un obicei. Măsura anunţată de Apple ce ar putea schimba industria

Apple intenţionează să ofere clienţilor posibilitatea de a-şi repara propriile dispozitive pe fondul presiunii crescânde din partea autorităţilor de reglementare şi a consumatorilor din întreaga lume pentru ca producătorii să reducă restricţiile privind repararea produselor.

 

 

Compania a anunţat miercuri un nou program care va pune la dispoziţie piese de schimb pentru produsele Apple, începând de anului viitor.

Programul, cunoscut sub numele de Self Service Repair, va permite utilizatorilor să repare dispozitivele defecte folosind manuale de reparaţii pe care Apple le va posta pe site-ul său, relatează CNN.

Apple intenţionează să înceapă cu unele componente care tind să necesite mai des înlocuire, cum ar fi ecranele, bateriile şi camera. Compania spune că va avea peste 200 de piese disponibile la lansare şi intenţionează să adauge mai multe în cursul anului viitor. Programul de reparaţii va fi disponibil iniţial numai pentru utilizatorii de iPhone 12 şi iPhone 13, dar ulterior se va extinde şi la Macbook.
.
Preţurile pieselor vor fi dezvăluite când programul va fi lansat oficial anul viitor, dar Apple a spus că va percepe utilizatorilor individuali aceleaşi preţuri pe care le percepe în prezent furnizorilor independenţi de reparaţii.

Mişcarea Apple vine în timp ce producătorii de electronice se confruntă cu o presiune crescândă pentru a reduce restricţiile privind atelierele independente de reparaţii de dispozitive, un impuls cunoscut sub numele de mişcarea „dreptului de a repara”. Companiile au fost criticate pentru că folosesc tactici care îngreunează pentru îngreunarea reparării, cum ar fi utilizarea memoriei sau bateriilor nedetaşabile sau sigilarea dispozitivelor cu lipici special.

Criticii susţin că aceste tactici pot duce la costuri mai mari pentru consumatori, pot afecta atelierele independente de reparaţii şi pot fi dăunătoare pentru mediu.

Mişcări similare sunt de aşteptat să fie luate şi de alte companii din domeniu.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *