Şi atacatorii cibernetici se pregătesc de Jocurile Olimpice. Scheme de fraudă online

Şi atacatorii cibernetici se pregătesc de Jocurile Olimpice. Scheme de fraudă online

Atacatorii cibernetici au pregătit diferite scheme de fraudă online. Acţionează în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo. Experţii Kaspersky au descoperit deja cinci scheme de atac.

 

Specialiştii atrag atenţia că infractorii cibernetici vor să profite de dorinţa fanilor de a urmări Jocurile Olimpice, folosind diverse scheme de fraudă on-line.

Deşi startul olimpiadei este programat vineri, specialiştii au găsit deja pagini false care oferă difuzarea diferitelor evenimente olimpice, vânzarea de bilete pentru competiţii care nu vor avea spectatori, diverse cadouri şi chiar vânzarea primei monede virtuale false a Jocurilor Olimpice din Japonia.

„Infractorii cibernetici folosesc întotdeauna evenimentele sportive populare ca momeală pentru atacurile lor. Anul acesta, Jocurile Olimpice vor avea loc fără spectatori – astfel, nu ne aşteptăm la un număr mare de atacuri conexe. Totuşi, observăm că atacatorii nu au nicio limită atunci când vine vorba de crearea de noi modalităţi de a profita. De exemplu, anul acesta, am descoperit o pagină interesantă de phishing care vinde Jetonul oficial al Jocurilor Olimpice. Nu există un echivalent real al unui astfel de lucru, ceea ce înseamnă că infractorii cibernetici nu doar că aleg momeli deja existente, ci vin şi cu propriile lor idei sofisticate”, spune Olga Svistiunova, expert în securitate.

 

 

 

Sursa

administrator

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *