Create Web Design

TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor. Limite orare, restricţii la descărcare, controale mai stricte. Lista completă

TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor. Limite orare, restricţii la descărcare, controale mai stricte. Lista completă

Aplicaţia chineză de partajare video TikTok a anunţat joi controale mai stricte de confidenţialitate pentru adolescenţi. Măsurile sunt un răspuns la criticile primite de aplicaţiei că nu a reuşit să protejeze copiii de publicitatea ascunsă şi de conţinutul neadecvat.

 

TikTok a crescut rapid în întreaga lume, în special în rândul adolescenţilor. Cu toate acestea, o serie de incidente au provocat îngrijorări cu privire la politicile sale de confidenţialitate şi siguranţă.

TikTok a declarat că modificările, destinate utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

O primă măsură ce va fi implementată este o fereastră pop-up care le cere adolescenţilor cu vârsta de sub 16 ani să aleagă cine le poate vizualiza videoclipurile înainte de a le putea posta.

„Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ – alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor – dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare a companiei.

De asemenea, conţinutul realizat de copiii cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile de 16 şi 17 ani vor fi setate automat la opţiunea „nimeni”. Utilizatorii având opţiunea să schimbe acestă setare.

O altă măsură va fi limitarea notificărilor de tip push. TikTok a spus că va reduce perioada de timp în care sub 18 ani pot primi acest tip de notificări. Cei cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani nu vor mai primi notificări de tip push după ora 21:00 în timp ce cei cu vârsta de 16 şi 17 ani, de la ora 22:00.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *