Create Web Design

Totul despre softul de spionaj Pegasus. Cum poţi afla dacă eşti urmărit

Totul despre softul de spionaj Pegasus. Cum poţi afla dacă eşti urmărit

Pegasus este un software cunoscut pentru capacităţile sale de a virusa orice sistem cu uşurinţă. Oameni politici, activişti, avocaţi sau jurnalişti au fost ţintele hackerilor. Softul este printre cele mai sofisticate deoarece atacatorul deţine controlul total asupra aparatului victimei.

 

Pegasus este un software sofisticat prin care telefoanele victimelor sunt infectate fără ca acestea să îşi poată da seama. Acest lucru este posibil prin trimiterea de linkuri periculoase prin SMS sau e-mail. Odată recepţionat mesajul, chiar dacă victima nu accesează respectivul conţinut, virusul tot are capacitatea de a se infiltra şi a prelua controlul total al aparatului.

Vulnerabilitatea a fost descoperită întâi pe dispozitivele Apple, dar nici dispozitivele Android nu sunt scutite de pericol. Printre victimele celebre ale prolificului virus se numără şi Emmanuel Macron.

Soluţia pentru a verifica dacă eşti urmărit cu Pegasus sau alt virus este dată de un soft gratuit pe nume Mobile Verification Toolkit. Odată instalat, aplicaţia monitorizează activitatea ilicită întreprinsă pe telefon şi oferă soluţii pentru recuperarea dispozitivului.

Prescurtat MVT, acesta reprezintă o soluţie software dezvoltată în laboratoarele de securitate cibernetică cu scopul de a simplifica şi automatiza procesul de colectare a urmelor lăsate de hackeri. Totodată, identifică datele compromise de pe dispozitivele Androit şi iOS.

Însă în cazul lui Pegasus, odată detectat este imposibil de eliminat, de aceea este considerat cel mai infectios virus la ora actuală.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *