Create Web Design

Un local din Londra le permite clienţilor să achite nota cu electronice vechi. În ce sunt transformate

Un local din Londra le permite clienţilor să achite nota cu electronice vechi. În ce sunt transformate

La Trade-Inn din Londra, oamenii pot plăti mâncarea şi băuturile cu aproape 14.000 de tipuri de dispozitive electronice, inclusiv iPhone-uri vechi, care sunt apoi reparate de o companie de tehnologie pentru a fi folosite în viitor. Această iniţiativă vine în contextul în care noi date arată că Regatul Unit va fi cel mai mare producător de deşeuri electronice din Europa, depăşind actualul lider mondial, Norvegia, până în 2024.

 

 

Modelul şi ecologista Daisy Lowe a fost primul client care a plătit nota cu electronice vechi, prin noua campanie care va dura o săptămână de la Ziua Internaţională a Deşeurilor electronice. „Am fost şocată când am aflat impactul asupra mediului pe care îl poate avea simpla păstrare a telefoanelor vechi, ca să nu mai vorbim de aruncarea lor”, spune ea. „Este important ca atunci când terminăm cu vechile noastre electronice, acestea să fie repuse în circulaţie pentru ca altcineva să le folosească”.

Spring este un nou serviciu de reciclare a electronicelor vechi care îşi propune să abordeze problema celor 1,6 milioane de tone de deşeuri electrice pe care Marea Britanie le produce în fiecare an, potrivit Euronews.

Deşeurile electrice înseamnă toate dispozitivele aruncate, inclusiv smartphone-uri, televizoare şi frigidere. O mare parte dintre acestea sunt arse, depozitate la groapa de gunoi sau expediate ilegal în străinătate, adesea cu costuri devastatoare pentru mediul local.

În timp ce lucrurile mai voluminoase tind să fie aruncate primele, gospodăria medie din Regatul Unit deţine în jur de 20 de dispozitive vechi şi nefolosite, conform raportului Comitetului guvernamental de audit de mediu.

Conform rapoartelor Spring’s Global E-Waste Monitor din ultimii ani, deşeurile electronice vor creşte de la 23,9 kg la 24,5 kg pentru fiecare adult din Regatul Unit până în 2024. Până la acea dată, Norvegia va fi în topul clasamentului, urmată de Danemarca, Elveţia şi Ţările de Jos.

„Să laşi un dispozitiv nefolosit într-un sertar este la fel de rău ca şi cum l-ai arunca la coşul de gunoi”, explică cofondatorul Spring, James Seear. „Asta pentru că, în loc să fie refolosit de altcineva, este scos din circulaţie şi trebuie înlocuit cu ceva nou. Pe măsură ce tehnologia din casele noastre creşte, creşte şi un munte de deşeuri electronice, ceea ce are un impact catastrofal asupra mediului”.

Într-o altă acţiune menită să-i determine pe oameni să renunţe la gadgeturi într-un mod productiv, aceeaşi companie a lansat “poduri” de tip chioşc în supermarketuri din oraşele britanice, inclusiv Birmingham, Leeds şi Londra. Cumpărătorii le folosesc pentru a vinde dispozitivele nedorite, care sunt apoi reparate înainte de a fi revândute.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *